add

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Kις λορέν με τρία αλλαντικά


Την συνταγη εστειλε η ΚΑΝΑΚΙ
Kις λορέν με τρία αλλαντικά

(για 20 μικρές κις λορέν):

  • 1 πακέτο Στρογγυλά Κουρού ΚΑΝΑΚΙ
  • 100 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου
  • 50 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. καπνιστό κοτόπουλο 
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι (200 μλ.) κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 4 κρόκοι
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Για 10 άτομα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το μπέικον, το καπνιστό κοτόπουλο και το λουκάνικο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα αλλαντικά, ανακατεύετε συνεχώς για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ρεγκάτο, τους κρόκους, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στις μισοψημένες βάσεις και ψήνετε άλλα 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. Σερβίρετε τις κις λορέν ζεστές ή χλιαρές.
Για να φτιάξετε Ταρτάκια
Ξεπαγώνετε τα στρογγυλά τεμάχια της Ζύμης Κουρού σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς τοποθετείτε τα στρογγυλά τεμάχια της ζύμης, μία σε κάθε θέση.
Κόβετε τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζετε τη ζύμη και ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά. Βγάζετε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου