add

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Κέικ σοκολάτας με κρέμα Amaretto

Υλικά

  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια
  • 150 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 5 αυγά (χωρισμένοι κρόκοι από ασπράδια)
  • 30 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 κουτ. σούπας amaretto
  • κακάο σε σκόνη (για το σερβίρισμα)
      για την κρέμα amaretto:
  • 140 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας amaretto

Διαδικασία

Η Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, ένα φυσικό προϊόν φτιαγμένο από φρέσκο αγελαδινό γάλα, μετατρέπει κάθε πιάτο σε μια γαστρονομική δημιουργία.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει κι αυτό. Σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίχνουμε ένα κρόκο αβγό και χτυπάμε δυνατά για να μην κόψει. Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τους υπόλοιπους κρόκους, καθώς και το κοπανισμένο αμύγδαλο και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας Amaretto και μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την αναμιγνύουμε με το μείγμα σοκολάτας, κρόκων και βουτύρου, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω για να γίνει το κέικ μας αφράτο.
Καλύπτουμε μια φόρμα σε μορφή καρδιάς με τη γυαλιστερή πλευρά ενός αλουμινόφυλλου. Χύνουμε τη ζύμη στη φόρμα και τη ψήνουμε για μισή ώρα στους 170°C.
Όταν ψηθεί και κρυώσει το κέικ, το τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ με την άχνη ζάχαρη και λίγο Amaretto και πριν γίνει σαντιγί - όσο δηλαδή παραμάνει μία ρευστή κρέμα - την περιχύνουμε πάνω στο κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγη κακάο και είναι έτοιμο.

πηγη: toarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου