add

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΒΡΑΣΤΟ ΣΑΛΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ
-1χταποδι 1-1/2 κιλο περιπου.
-1/2 φλυτζανι ξυδι
-1/2 φυτζανι κοκκινο κρασι
-1/2 φλυτζανι ελαιόλαδο
-1 φυλλο δαφνης
-λιγη καππαρη
-λιγη ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σχιζετε την κουκουλα του χταποδιου,και αφαιρειτε το μελανι και την αμμο που υπαρχει εκει.Ξεπλενετε καλα,και βαζετε το χταποδι στην κατσαρολα σε νερο που βραζει,μαζι με το κρασι,το ξυδι, το φυλλο δαφνης,και βραζετε για 40’λεπτα περιπου μεχρι να μαλακωσει το χταποδι.Κοβετε τα πλοκαμια σε μικρες ροδελες ραντιζετε με το λαδι και το ξυδι,πασπαλιζετε με την καππαρη και τη ριγανη και σερβιρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου