add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ



Συστατικά
• 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο Νο 2 Stella
• 750 γραμ. κιμά
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι Primo Gusto
• 1 ½ ποτήρι κρασί
• κανέλλα
• δάφνη
• αλατοπίπερο
• 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα και κασέρι τριμμένο
• 2 αυγά
• 1 φλιτζάνι γάλα, 150 γραμ. βούτυρο φρέσκο

Για τη Μπεσαμέλ

• 4-5 κουταλιές βούτυρο
• 4-5 κουταλιές αλεύρι
• 2 ποτήρια γάλα
• 2 αυγά
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά με μία κουταλιά βούτυρο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και προσθέτουμε το μισό τυρί.
Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε με το φρέσκο βούτυρο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί, τα 2 αυγά και το 1/3 της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ταψί, βάζουμε από πάνω τον κιμά και τέλος τα υπόλοιπα μακαρόνια. Χτυπάμε τα 2 αυγά και το γάλα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 90’
Μερίδες: 8
πηγη<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου