add

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Κορμός εσπρέσο με παγωτό βανίλια

Κορμός εσπρέσο με παγωτό βανίλια

Κορμός εσπρέσο με παγωτό βανίλια
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
• 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
• 250 γρ. βούτυρο
• 250 γρ. ζάχαρη άχνη
• 200 ml. γάλα φρέσκο
• 2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο (βρασμένο)
• ½ ποτήρι κονιάκ
• 3 μπάλες παγωτού βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
2. Ανακατευούμε σε ένα σκεύος το κονιάκ, το γάλα και τον εσπρέσο και εκεί μέσα βρέχουμε ελαφρώς τα μπισκότα.
3. Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα μαζί με το μείγμα βουτύρου.
4. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και στρώνουμε πάνω το μισό μείγμα της κρέμας εσπρέσο.
5. Προσθέτουμε το παγωτό βανίλια και ξανά μια στρώση κρέμας εσπρέσο.
6. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα κορμού και κλείνουμε τις άκρες του σαν καραμέλα.
7. Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
8. Για να σερβίρουμε κόβουμε τον κορμό σε φέτες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή.

ΠΗΓΗ: www.nline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου