add

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Κολοκυθόπιτα με φέτα



Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 10 φύλλα για πίτα
  • 1½ κιλό κολοκυθάκια
  • 2 φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • ⅔ φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 5 αβγά χτυπημένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ λιωμένο για το άλειμμα
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε, ξέπλυνε και τρίψε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια. Μετά βάλ’ τα σε ένα σουρωτήρι και στύψ’ τα καλά με τα χέρια.
  • 2 Σε μια καυτή κατσαρόλα σόταρε το κρεμμύδι. Καραμέλωσε; Πρόσθεσε τώρα το λάδι
    και, μόλις κάψει, σόταρε και την ψίχα των κολοκυθιών για 2-3 λεπτά. Ανακάτεψε, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε για 5 λεπτά, για να μη γίνουν τα αβγά ομελέτα.
  • 3 Ποια αβγά; Αυτά που θα προσθέσεις στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα, τη φέτα, το σιμιγδάλι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ανακατεύοντας, ώστε να ενωθούν.
  • 4 Άλειψε στη συνέχεια ένα στρογγυλό ταψί με Bιτάμ, στρώσε τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με Bιτάμ και φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί. Ρίξε από πάνω το μείγμα της γέμισης και άπλωσέ το.
  • 5 Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα με Bιτάμ, γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τύλιξέ τις σε κόθρο (αυτό που θα γίνει ένα νόστιμο κομμάτι ξεροψημένης ζύμης).
  • 6 Χάραξε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια, άλειψέ την με το αβγό χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό και ψήσε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • 7 Βγάλε το ταψί από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5 λεπτά και σέρβιρε.
Καλή όρεξη!

πηγη: cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου