add

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Ανωγειανές σαρικόπιτες

Κρητικές γεύσεις
Ανωγειανές σαρικόπιτες
Υλικά: ½ κιλό γλυκιά ή ξινή μυζήθρα, 2 ποτήρια χλιαρό νερό, ½ ρακοπότηρο χυμό λεμονιού, ½ ρακοπότηρο ρακή, ½ ρακοπότηρο λάδι, λίγο αλάτι, 4-5 ποτήρια αλεύρι περίπου. Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνουμε ½ ώρα να ξεκουραστεί και έπειτα φτιάχνουμε φύλλο ή με το ξυλίκι ή περνώντας το στη μηχανή του φύλλου Νο 6. Κόβουμε το φύλλο που μόλις φτιάξαμε σε κομμάτια 20Χ12 εκ. το κάθε ένα. Τοποθετούμε μέσα το τυρί μας και διπλώνουμε το φύλλο. Σχηματίζουμε ένα κουλούρι, που το κλείνουμε στις άκρες. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.
ΠΗΓΗ:<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου