add

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΡΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΤΑΡΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
80γρ.βούτυρο αγελάδος απευθείας από το ψυγείο τεμαχισμένο σε μικρούς κύβους
65γρ.ζάχαρη άχνη
1αυγό μεσαίου μεγέθους

175γρ.αλεύρι γιοα όλες τις χρήσεις
40γρ.κακάο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
240γρ.ζάχαρη καστανή
120γρ.βούτυρο αγελάδος
400γρ.κρέμα γάλακτος 35-36%
200γρ.κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τυα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό έως ότου έχουμε μια ομοιογενή ζύμη(δεν χρειάζεται πολλή ώρα χτ'υπημα).
Εναλλακτικά ζυμώνουμε με τα χέρια.Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστει για 1ώρα.Περίπου 20 λεπτά πριν την βγάλουμε από το ψυγείο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170βαθ.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 4-5χιλιοστών και το μεταφέρουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24εκ.και ύψους 3εκ.
Την πιέζουμε να εφαρμόσει καλά πάνω στα τοιχώματα και κόβουμε όση εξέχει με ένα μαχαίρι.Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα(που να καλύπτει τα τοιχώματα και να περισεύει πάνω από αυτά)και τη γεμίζουμε με ρύζι.Αυτό θα εμποδίσει τη ζύμη να φουσκώσει.Ψήνουμε για 20λεπτά.Κατόπιν αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το ρύζι,προσέχοντας να μην πέσουν σποράκια στη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά.Βγάζουμε την ταρτιέρα από το φούρνο και αφήνουμε τη ζύμη όπως είναι να κρυώσει,όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ:
Βάζουμε την καστανή ζάχαρη το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ανακατεύουμε κυρίως στην αρχή ώστε να μην καθίσει η ζάχαρη στον πάτο,και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 10-15λεπτά,έως ότου αρχίσει να δένει και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με αυγοδάρτη.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα και κατόπιν το αδειάζουμε μέσα στην κρύα προψημένη ζύμη.Αφήνουμε την τάρτα να σταθεί για τουλάχιστον 2ώρες σε θερμοκρασία δωματίου,έως ότου σταθεροποιηθεί η γέμιση προτού σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου