add

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Κοτόπιτα με φυλλο σφολιατας


Κοτόπιτα Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλ. τσαγιού αρακά
2 κου.σούπας αλεύρι
500 γραµµ. φρέσκο γάλα
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι ν'αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε 4΄-5΄ μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σαν κρέμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Την κόβουμε στο μέγεθος της επιφάνειας του σκεύους. Χαράζουμε τη σφολιάτα για να αναπνέει στο ψήσιμο και να μη μας φουσκώσει υπερβολικά. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε πιέζοντάς την στο χείλος του ταψιού.
Ψήνουμε την κοτόπιτα για 20΄ στους 200 βαθμούς και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄.

ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου