add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

λειος πουρές πατάτας


Ο τέλειος πουρές πατάτας


Υλικά

1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές)
1/4 φλιτζ. κρύο βούτυρο σε κομματάκια
1/2 φλιτζ. ζεστό γάλα
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος light
1/2 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (ή φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, με διαφορετικό αποτέλεσμα στη γεύση)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, ξεφλουδίστε τις, βάλτε τις σε ένα βαθύ μπωλ και ρίξτε το βούτυρο. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, προσθέστε το ζεστό γάλα (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει) και ρίξτε το μείγμα στο μπωλ με τις πατάτες. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το μυρωδικό της επιλογής σας και πολτοποιείστε με την ράβδο για πουρέ (ή το ειδικό εργαλείο) - το μυστικό είναι να μην αφήσετε να κρυώσουν οι πατάτες, ώστε να πετύχετε την τέλεια υφή του πουρέ. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση, αν χρειάζεται, με λίγο επιπλέον αλάτι. Σερβίρετε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (το παραλείπετε αν έχετε βάλει κάποιο φρέσκο μυρωδικό)

ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου