add

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Γαριδόσουπα



Γαριδόσουπα

Υλικά
(2-3 μερίδες)

1/4 κιλού μέτριες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένο
2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
1/2 σέλερι
Λίγο πράσο χοντροκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες, πετάμε τα εντεράκια και κρατάμε τα κεφάλια και το κέλυφός τους. Σε τηγάνι, σοτάρουμε τα κελύφη και τα κεφάλια σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικό, εκτός από το σέλερι και όταν αυτά ροδίσουν αρκετά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγη ώρα ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, προσθέτουμε τα αρωματικά, το σέλερι, πιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο νερό. Αφήνουμε για λίγο και στη συνέχεια αλέθουμε το μείγμα σε μπλέντερ και το σουρώνουμε, περνώντας το από σίτα. Ξαναρίχνοντας τον πολτό στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
 
ΠΗΓΗ:  www.4menu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου