add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα



Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα



Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές μαγιονέζα
  • 2-3 κουταλιές κάππαρη
  • 4-5 φύλλα ρόκας
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξέπλυνε τις πατάτες, βάλ’ τις σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και άφησέ τις να βράσουν για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τέλος πάντων.
  • 2 Στράγγιξέ τις και, αφού κρυώσουν λίγο, για να μην κάψεις τα δάκτυλά σου, ξεφλούδισέ τις και πέρασέ τις από το μύλο λαχανικών.
  • 3 Οι πατάτες πρέπει να έχουν γίνει πολτός. Αυτός ήταν ο σκοπός μας άλλωστε. Βάλ’ τις, λοιπόν, σε ένα μπολ μαζί με το λάδι
    , τη μαγιονέζα
    , το χυμό λεμονιού και πιπέρι, και ανάμειξέ τα.
  • 4 Σκέπασε τώρα το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάλ’ το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • 5 Ξέπλυνε τα φύλλα ρόκας, στράγγιξέ τα και κόψ’ τα σε χοντρά κομμάτια.
  • 6 Βγάλε το μπολ από το ψυγείο, ανακάτεψε πάλι μια δόση και πρόσθεσε τα φύλλα ρόκας και την κάππαρη. Το σερβίρισμα εξυπακούεται…
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου