add

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

.Μακαρονάδα με κιμά


Μακαρονάδα με κιμά Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι. Εν τω μεταξύ σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να «ρουφήξει» τα υγρά. Στην μεγαλύτερη κατσαρόλα έχουμε ρίξει τα μακαρόνια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά (8-10), προσθέτοντας λίγο πριν ετοιμαστούν δύο κουταλιές λάδι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Η δική σας σπιτική μπολονέζ είναι έτοιμη γρήγορα και εύκολα. Αφού μάθετε τα «κατατόπια» μπορείτε να προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά και να παίξετε με τις γεύσεις.

ΠΗΓΗ<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου