add

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ



Συστατικά
• 2 φλυτζάνια Τραχανά Γλυκό ΒΛΑΧΑ
• 6 φλυτζάνια νερό
• 1 κουταλάκι βούτυρο
• 1 κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ
• 6 φύλλα χοντρά για πίτα
• 6-7 αυγά
• ½ κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 φλυτζάνι φέτα ψιλοκομμένη
• Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τον τραχανά, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα ανακατεύουμε καλά, και τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα αυγά και τα βράζουμε μέχρι να πήξουν και τότε προσθέτουμε τη φέτα. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα 3 φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Περιχύνουμε το μείγμα του τραχανά και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά 1 αυγό, λίγο λάδι και λίγο νερό και περιχύνουμε το τελευταίο φύλλο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.
Χρόνος προετοιμασίας:   40’
Χρόνος μαγειρέματος : 45’
Μερίδες: 8
Βαθμός: 2

ΠΗΓΗ:www.melissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου