add

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Τρούφες με πορτοκάλι



Τρούφες με πορτοκάλιμείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς

Υλικά
(20 κομμάτια)

200γρ. σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονφί πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη χοντροκομμένη σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, αφήνουμε το μείγμα για δύο λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης έως ότου λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα γίνει ομοιογενές. Έπειτα, προσθέτουμε το κονφί πορτοκαλιού (θα το βρείτε έτοιμο στην αγορά) και βάζουμε το μείγμα σε μπολ. Το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει για τρεις ώρες.
Αδειάζουμε το κακάο σε μπολάκι και βουτάμε μέσα, παίρνοντας με κουταλάκι, μία-μία μπαλίτσες από το σοκολατένιο μείγμα και τις κυλάμε ώστε να καλυφθούν με κακάο. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα και είναι έτοιμες για σερβίρισμα. 
 
πηγη: www.4menu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου