add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου


Ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου



Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 ψαρονέφρια
  • 1 ½ κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές ξεφλουδισμένες
  • ½ φλιτζ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδo
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 2 μήλα πράσινα τριμμένα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • αλάτι-πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Ας ξεκινήσουμε με τους πρωταγωνιστές του πιάτου. Ξέπλυνε τα ψαρονέφρια, σκούπισέ τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, άλειψέ τα με το λάδι
    και αλατοπιπέρωσε.
  • 2 Είναι έτοιμα να ψηθούν για 5 λεπτά σε ένα μέτριο ταψάκι μέχρι να ροδίσουν. Μετά, τα κόβεις σε φέτες, βάζεις το ταψάκι σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C και τα ψήνεις για 15-20 λεπτά.
  • 3 Επειδή όπως λένε “Αργία μήτηρ πάσης κακίας”, βάλε στο μεταξύ το αλεύρι και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν αραιός χυλός.
  • 4 Ρίξε στο μπολ τις πατάτες και ανακάτεψε πάλι, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • 5 Πολύ σωστά! Όλα αυτά γίνονται για να τηγανιστούν οι πατάτες. Πού; Πόσο; Σε ένα τηγάνι όπου έχεις ζεστάνει το αραβοσιτέλαιο και για περίπου 10-15 λεπτά. Μετά τις βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • 6 Ώρα για τα ξαδερφάκια της πατάτας, τα μήλα. Βάλ’ τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το Βιτάμ
    , τα μήλα, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό, και βράσ’ τα για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι τα περισσότερα από τα υγρά να λιγοστέψουν.
  • 7 Πρόσθεσε το μέλι με τα ψαρονέφρια και σιγόβρασε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • 8 Σέρβιρε τα ψαρονέφρια, συνοδεύοντας με τις πατάτες, περιχύνοντας με τη σάλτσα μήλου και γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου