add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Κανελόνια με κιμά


 
Κανελόνια με κιμά
Για την συνταγή Κανελόνια με κιμά θα χρειατείτε

ΥΛΙΚΑ

500 γρ κανελόνια

¼ τυρί τριμμένο

Μισό κιλό κιμά

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλα , 1 φύλο δάφνης, λίγο γαρύφαλο

2 κουταλιές  ντοματοπελτέ ή 2 τριμμένες ντομάτες

Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνω βάζοντάς τα στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ψήνω τον κιμά βάζοντας πρώτα το λάδι  με το κρεμμύδι και την κανέλα με την δάφνη. Μετά βάζω τον κιμά και τον ανακατεύω για να μην σβολιάσει και τελευταία βάζω την σάλτσα και 2 ποτήρια νερό για να ψηθεί ο κιμάς .

Όταν ψηθεί ο κιμάς βάζω 2 κουταλιές τυρί τριμμένο μέσα στον κιμά και πιάνοντας ένα ένα τα κανελόνια τα γεμίζω   με τον κιμά τοποθετώντας τα στο ταψί ή στο πιρέξ. Όταν τα τοποθετήσω όλα τότε τους ρίχνω όλο το τυρί για να σκεπάσει την επιφάνειά τους και μετά τα ψήνω στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά.
ΠΗΓΗ<- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου