add

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ψητός σολομός με ντομάτες και σπανάκι


alt
Ψητός σολομός με ντομάτες και σπανάκι







Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα σπανακιού κομμένα
  • Ι φλιτζάνι  μανιτάρια (σε κομμάτια)  της προτίμησης σας
  • Ι ντομάτα σε μικρά κομμάτια
  • 1/3 φλιτζανιού με κομμάτια αποξηραμένης ντομάτας και βινεγκρέτ
  • Λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού (με την πλευρά της πέτσας από κάτω) στο ταψί σας. Τα ψεκάζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα μανιτάρια, την ψιλοκομμένη ντομάτα, την αποξηραμένη ντομάτα με την βινεγκρέτ, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι σε ένα μπολ, και από αυτό το μείγμα, βάζετε ισόποση ποσότητα στην πάνω όψη καθενός από τα 4 φιλέτα. Ακολούθως βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για  20-25 λεπτά… Ελέγξτε το ψήσιμο τρυπώντας το ψάρι με ένα πιρούνι…
Λίγο πριν βγάλετε το ψάρι από το φούρνο, σωτάρετε με μερικές σταγόνες λάδι σε ένα τηγάνι, τα φύλλα σπανακιού που θα τα χρησιμοποιήσετε ως βάση στο πιάτο για να τοποθετήσετε ακολούθως επάνω το φιλέτο σας. Για όσους το επιθυμούν. Τα τρυφερά φύλλα σπανακιού, τρώγονται και ωμά.
Σημ: Το σπανάκι προσθέτει μία καλή πηγή βιταμίνης Α στο πιάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου