add

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Τσιζκέικ (Cheesecake) με βύσσινο κομπόστα 



Τσιζκέικ (Cheesecake) με βύσσινο κομπόστα - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr
Υλικά συνταγής μαγειρικής: 
1 πακέτο μπισκότα Πτι μπέρ
1 βούτυρο
Για την κρέμα:
1 πακέτο μονό σαντιγή καλά χτυπημένη
1 κρόκο αυγού
1 φλυτζ.ζάχαρη άχνη
1 πακέτο τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
2 κονσέρβες κομπόστα βύσσινο (ή 1 μικρό βαζάκι 200 γρ.
γλυκό του κουταλιού βύσσινο- για το σιρόπι αυτό δε χρειάζονται άλλα υλικά)
1 κ. σ. corn flour
1 κ. σ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 
Παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπέρ και τα σπάμε με το χέρι και ρίχνουμε στο βούτυρο που έχουμε ήδη λιώσει να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα μας στον πάτο μιας φόρμας με σούστα και βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε χωριστά πολύ καλά τον κρόκο, την άχνη και το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε στην πολύ καλά χτυπημένη σαντιγί μας.
Στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στην κατάψυξη.
Παίρνουμε 2 κονσέρβες κομπόστα βύσσινο, σουρώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε κατσαρόλα, σε λίγο ζουμί χωριστά, σ'ενα ποτήρι, διαλύουμε πολύ καλά 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη corn flour την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα βύσσινα στο χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το ταψί απο την κατάψυξη (σκοπός να κρυώσει γρήγορα η κρέμα) προσθέτουμε τα βύσσινα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ:www.sidages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου