add

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Σουφλέ Πραλίνας

Σουφλέ Πραλίνας

ΥΛΙΚΑ
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
150 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη βανίλια
4 αβγά, χωρισμένα τα ασπράδια απ’ τους κρόκους
25 γρ. βούτυρο, μαλακό
Πραλίνα
40 γρ. κομμένα αμύγδαλα
40 γρ. φουντούκια κομμένα
75 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ταψί, κάτω από το γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Tα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Bάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή χύτρα και τα βράζουμε μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
  • Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και τα βάζουμε αμέσως σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
  • T’ αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε γουδί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη.
  • Χτυπάμε το αλεύρι με 2 κουταλιές γάλα σε μια χύτρα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ζάχαρη. Το βράζουμε σιγά για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε ένα - ένα τους κρόκους και το βούτυρο. Τα κρυώνουμε και προσθέτουμε την πραλίνα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να πήξουν και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα σουφλέ (1 λίτρο) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 190°C, για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως
  •  
  • ΠΗΓΗ<<=.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου