add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Λαχανοπιτα με Καλαμποκάλευρο (Θεσσαλια)


 
Χορτόπιτα με Καλαμποκάλευρο

ΥΛΙΚΑ

5 φλιτζάνια του τσαγιού  καλαμποκάλευρο

Ότι χόρτα μπορείτε να βρείτε είτε ήμερα είτε άγρια, δηλαδή : Σπανάκι , τσουκνίδες ,μαϊντανό ,αντίδια , σέλινο , πράσα, δροσερά κρεμμύδια και καρότο όλα ψιλοκομμένα.

1 φλιτζάνι λάδι , αλάτι , πιπέρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και 1 /4 τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε με το λάδι το ταψί και από πάνω ρίχνουμε με το χέρι μας σαν να σπέρνουμε το καλαμποκάλευρο μέχρι να σκεπαστεί η επιφάνεια του ταψιού.

Μετά ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει στο δοχείο που τα ψιλοκόψαμε. Πριν τα απλώσουμε με το χέρι μας πρέπει να τα σφίγγουμε στην φούχτα μας για να έχουν μικρότερο όγκο. Έπειτα περιχύνουμε και το φλιτζάνι με το νερό για να βράσουν τα χόρτα . Αφού καλύψουμε την επιφάνεια τοποθετούμε και την φέτα και μετά μία στρώση με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο . Στο τέλος στάζουμε όλες τις γωνίες του ταψιού αλλά και το περιεχόμενο της επιφάνειας με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο και βάζουμε την πίτα στον φούρνο.

Ψήνουμε στο πάνω κάτω ή στον αέρα  για ¾ και αφού ροδοκοκκινίσει είναι έτοιμη . Τρώγεται με γιαούρτι στραγγιστό .

Σημ. αν δεν βρείτε όλα τα χόρτα βάλτε ότι σας αρέσει.
ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου