add

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Μυδια με σάλτσα ντομάτας και λευκό κρασί.



Υλικά:
* 1 κιλό μύδια με το κέλυφος τους
* 2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
* Ξύσμα ενός λεμονιού
* 2 κονσέρβες με αποφλοιωμένα ντοματάκια στραγγισμένα από το ζουμί τους
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορους κοπανισμένους στο γουδί
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
Ετοιμασία: Σ’ ένα τηγάνι αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε για να αρωματιστεί το λάδι και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε τις στραγγισμένες ντομάτες, το ξύσμα του λεμονιού, τους μαραθόσπορους και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το 1 φλιτζάνι κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ σ’ ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βράζουμε το άλλο φλιτζάνι με το κρασί και προσθέτουμε τα μύδια πλυμένα και καθαρισμένα σχολαστικά. Σκεπάζουμε το σκεύος και τα αχνίζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Τώρα παίρνουμε με μιά τρυπητή κουτάλα τα μύδια και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε και 2 με 3 κουταλιές της σούπας από το ζουμί που αχνίσαμε τα μύδια. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και την ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Της ταιριάζει πολύ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ενώ απαγορεύεται δια ροπάλου το τυρί! Συνοδεύεται με μακαρόνια σπαγκέτι
ΠΗΓΗ<=.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου