add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Νηστίσιμο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι



Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  • ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Επειδή δεν ξέρουμε πού βρισκόταν πριν, καθάρισε και πλύνε το χταπόδι.
  • 2 Βάλ' το να σιγοβράσει με το νερό που αφήνει, σε μια κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί.
  • 3 Μόλις βράσει καλά, βγάλε το χταπόδι και κόψ' το σε κομμάτια.
  • 4 Σούρωσε τη σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το Pummaro
    για κοκκινιστά, το ελαιόλαδο
    και 700 γρ. νερό βραστό. Μόλις πάρει βράση, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και άφησε να βράσουν για 20 λεπτά
  • 5 Μόλις το μακαρονάκι γίνει αλ ντέντε, βάλε και το χταπόδι στη σάλτσα να μην είναι μόνο του και βράσε άλλα 5-8 λεπτά.
  • ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου