add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

χταπόδι κρασάτο


Νηστίσιμο χταπόδι κρασάτο

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Πιπέρι και αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Χωρίς να υπονοούμε κάτι για το χταπόδι, καλό θα ήταν να το καθαρίσεις και να το πλύνεις καλά.
  • 2 Μετά μπορείς να το βάλεις σε μια κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, να σιγοβράσουν με το νερό που αφήνει το χταπόδι.
  • 3 Μόλις βράσει καλά, βγάλε το χταπόδι και κόψ' το σε κομμάτια.
  • 4 Σούρωσε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το Pummaro
    για κοκκινιστά και το ελαιόλαδο
    , βράσε για 10-15 λεπτά και μετά ρίξε το χταπόδι στη σάλτσα να βράσουν όλα μαζί άλλα 5-8 λεπτά. Αυτό ήταν!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου