add

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Παγωτό Καραμέλα


Η καραμέλα αποτελεί μια από τις αγαπημένες γεύσεις παγωτού. Ταιριάζει με πολλά γλυκίσματα και αρέσει σε όλες τις ηλικίες. Σας προτείνουμε μια δοκιμασμένη συνταγή, που θέλει την τέχνη και το χρόνο της
ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
λίγη σκόνη βανίλια
μπισκότα «σαβαγιάρ» για το σερβίρισμα
σοκολατένια φύλλα για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει, χτυπάμε τους κρόκους και 1/3 του φλιτζανιού από τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο και πυκνό μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
  • Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση. Το προσθέτουμε προσεκτικά στο μίγμα των κρόκων και το ξαναβάζουμε πάνω στο κατσαρόλι με το νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε κρέμα καστάρντ, ελαφρά πηχτή.
 
  • Σε ένα άλλο, μικρό κατσαρόλι λιώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, σκέτη, μέχρι να γίνει χρυσαφιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
 
  • Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στην κρέμα καστάρντ. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως η καραμέλα.
 
  • Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε δοχείο που να μπαίνει στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μισοπαγώσει.
 
  • Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και το τοποθετούμε και πάλι στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει τελείως.
 
  • Σερβίρουμε με τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα σοκολατένια φύλλα, τα οποία ετοιμάζουμε περνώντας φρέσκα και καθαρά φύλλα τριανταφυλλιάς ή κισσού μέσα σε λιωμένη σοκολάτα.
 
  • Κατόπιν, μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα, αφαιρούμε με προσοχή τα πράσινα φύλλα και τα σοκολατένια είναι έτοιμα.
ΠΗΓΗ<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου