add

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Παγωμένο γιαούρτι με σιρόπι Φράουλας

Μια άκρως δροσερή συνταγή για ένα γλύκισμα πολύ απλό στη δημιουργία του αλλά ξεχωριστό στη γεύση του. Μετατρέπουμε το γιαούρτι σε …κάτι σαν παγωτό και με το κατάλληλο, σχεδόν άγλυκο σιρόπι φτιάχνουμε ένα επιδόρπιο για όλη την οικογένεια…
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. άπαχο Γιαούρτι
Ξύσμα από ένα ξυλάκι Βανίλια(ες)
2 κουτ. σουπ. Μέλι
1 (ασπράδι) Αυγό(ά)
150 γρ. Φράουλες
1 φακελάκι (σε σκόνη) Βανίλια(ες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το ξύσμα βανίλιας και το μέλι.
  • Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε το.
  • Βάλτε το μίγμα σε ένα πλαστικό μπολ που κλείνει και αφήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
  • Πλύντε τις φράουλες και αφήστε τες να στραγγίξουν. Κρατήστε μερικές στην άκρη για γαρνίρισμα. Τις υπόλοιπες λιώστε τες σε πουρές, στον οποίο θα ρίξετε τη σκόνη της βανίλιας. Βάλτε τον πουρέ στο ψυγείο.

  • Βγάλτε το παγωμένο γιαούρτι από την κατάψυξη, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε το πάλι.
  • Πάρτε με το ειδικό κουτάλι του παγωτού μπάλες και σερβίρετε τες σε φαρδιά, γυάλινα μπολ.
  • Ρίξτε από πάνω πουρέ από τις φράουλες και γαρνίρετε με τα ολόκληρα φρούτα.
ΠΗΓΗ<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου