add

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

τυροκροκετες


32121
{image:title}

Συστατικά

  • 400 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά (π.χ. κασέρι, γραβιέρα Αμφιλοχίας, λαδοτύρι Μυτιλήνης)
  • 2 ασπράδια αβγού
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα




Εκτέλεση

Σιμόνη Καφίρη
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι. Τα ανακατεύετε με τα τυριά και το κορν φλάουρ. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σετηγάνι ή φριτέζα και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλακαι τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά.
πηγη<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου