add

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥ


ΛΑΧΜΑΤΖΟΥ
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κ. γλ. αλάτι
Νερό όσο πάρει (περίπου 1+1/2 φλ.)
Για τη γέμιση:
350 γραμ. κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι
2 κρεμμύδια άνυδρα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πάπρικα (γεμάτη)
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 λεμόνι
Λίγο γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε μπωλ. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό περίπου 1+1/2 φλ. και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπωλ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε τον κιμά στη σανίδα κοπής, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι – πιπέρι, μπούκοβο και με το μαχαίρι κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μείγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε). Στο τέλος το μείγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα. Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30’.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα. Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Απλώνουμε από λίγη γέμιση, με τα δάχτυλα. Φροντίζουμε γύρω - γύρω να αφήσουμε κενό στη ζύμη (όχι γέμιση).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 – 220ο
C για 15-20’ να ροδίσουν καλά.
Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Στύβουμε λεμόνι.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.
argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου