add

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κέικ καρότου με cream cheese

Κέικ καρότου με cream cheese

Η Βέτα μου έστειλε απίθανη συνταγή για κέικ καρότου με cream cheese και φυσικά όφειλα να την μοιραστώ μαζί σας!


Υλικά:
Για το κέικ
500 γρ. καρότα
250 γρ. καρύδια
4 αυγά
250 γρ. καστανή ζάχαρη
240 ml καλαμποκέλαιο
5 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. τζίντζερ
2 κ.γ. κανέλα
Για την κρέμα
175 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη / ζάχαρη άχνη 450 γρ άχνη
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα καρότα και τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, τη βανίλια και το ξύσμα, χτυπώντας καλά. Τοποθετούμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα και να αναμειγνύουμε καλά με μια λαστιχένια σπάτουλα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε καλά ώστε να δέσει το μίγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αδειάζουμε στο μπολ με τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Γεμίζουμε κάθε φόρμα για κέικ με 2/3 και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να το τρυπάμε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά για την κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα και την έχουμε βάλει για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσει.
Όταν κρυώσει το κέικ, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνουμε την cream cheese, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία και στην άλλη μισή βάση. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε το επάνω μέρος με τριμμένο καρύδι ή λωρίδες καρότου.
Ευχαριστούμε τη Βέτα (www.sweetbirdcage.com)


ΠΗΓΗ<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου