add

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Κρέπες Σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα 

Για τη γέμιση:
κρέμα με σοκολάτα
πραλίνα φουντουκιού 

Για το γαρνίρισμα:
σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
φράουλες
μπανάνα
παγωτό βανίλια


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά. Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε να γίνει ένας λείος χυλός. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα σε δροσερό μέρος. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι. Ψήνουμε την κρέπα από 3' σε κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Αλείφουμε την κρέπα 1 κουτ. σούπας κρέμα σοκολάτα και από πάνω 1 κουτ. γλυκού πραλίνα φουντουκιού. Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική. Βάζουμε σαντιγί με οδοντωτό κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας. Συνοδεύουμε με φετούλες μπανάνα, φράουλες ή παγωτό βανίλια.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου