add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τυροψωμάκια

50 τεμάχια περίπου




ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 180 γραμμάρια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ
  • 110 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 110 γραμμάρια τυρί κασέρι
  • 2 αβγά
  • 1 αβγό για επάλειψη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι
  • δυόσμος
  • σουσάμι
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα
  • Χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπωλάκι και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Προσθέτουμε τα τυριά και τα μυρωδικά
  • Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο κοσκινίζοντας και ανακατεύουμε  καλά ώσπου το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα
  • Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο
  • Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι το αβγό και το πινέλο αλείφουμε τα τυροψωμάκια μας
  • Στο τέλος τα πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε για 25΄λεπτά περίπου και τα ακουμπάμε πάνω στη σχάρα για να κρυώσουν καλά
  • Τα τρώμε ζεστά ή κρύα !
ΠΗΓΗ<= 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου