add

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Χταπόδι κρασάτο



octopus-386
Υλικά για 4 άτομα
1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού πουρέ ντομάτας
1 ½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φετούλες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε το χταπόδι, κόβετε το κεφάλι, το καθαρίζετε, το κόβετε σε κομμάτια και το στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το χταπόδι μαζί με τα κρεμμύδια για 3-4', ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα.
Προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό, πασπαλίζετε με πιπέρι, ανακατεύετε για λίγο και σβήνετε με το κρασί.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να «δέσει» η σάλτσα του.
Ξεπλένετε τις ελιές, τις στραγγίζετε και τις προσθέτετε στο φαγητό. Ανακατεύετε και αφού πάρει μια-δυο βράσεις, σβήνετε τη φωτιά.
Σερβίρετε το χταπόδι σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου