add

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΣΟΛΩΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ

 



 ΣΟΛΩΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ

Υλικά
-Σολωμός φιλέτο  ξεκοκαλισμένο 400 γρ
-τρίμα ψωμιού
  140 γρ
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
-Μουστάρδα 60 γρ
-80 γρ ελαιόλαδο
-160 γρ κινόα
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλικομένο
-4 φύλλα μέντας- ψιλοκομμένα
-Χυμός από δύο λεμόνια
-1
  κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομένο
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το τρίμα του ψωμιού με το ξυσμα πορτοκάλι σε ένα μικρό λεκανάκι, προσθέτουμε εκεί και το 1/3 λάδι.
Αλείφουμε τον σολομό με την μουστάρδα και επικαλύπτουμε με το τρίμα του ψωμιού, ραντίζουμε με το άλλο 1/3 λάδι και το ψήνουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο για 15 λεπτά.
Στην διάρκεια φτιάχνουμε το ταμπουλέ . από την προηγουμένη μέρα έχουμε πλύνει καλά τούς σπόρους κινόα (που θα τους βρούμε στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα )και έχουμε μουλιάση για οχτώ ώρες στο ψυγείο ,σε ένα τηγάνι βάζουμε το άλλο 1/3 του ελαιολάδου με τους σπόρους το μαιντανό, την μέντα ,το κρεμμυδάκι ,το χυμό λεμονιού λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και το βράζουμε για 10 λεπτά .τέλος σε ένα πιάτο σερβίρουμε τον σολομό που έχει ψηθεί και έχει παρεί χρώμα με γαρνιτούρα το ταμπουλέ που είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου