add

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κοτόσουπα με τραχανά

Κοτόσουπα με τραχανά

Κοτόσουπα με τραχανά


Υλικά για 6 άτομα
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο 1.200-1.400 γρ. κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φλιτζάνι γλυκός τραχανάς (7-8 κ. σ.)
  • 1 φλιτζάνι τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 Κύβο Κότας της Knorr
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ. σ. πάπρικα χοντροκομμένη ή μπούκοβο καυτερό
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Εν συνεχεία προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, τα καρυκεύματα, 1,5 λίτρο νερό, τον κύβο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία για 40 λεπτά. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη, ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα.  Σερβίρουμε την κοτόσουπα με τραχανά, ζεστή.
 ΠΗΓΗ<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου