Υλικά
- 500 γραμμ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
- 200 γραμμ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
- 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γραμμ. κασέρι τριμμένο
- 200 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 4 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.
- Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28 ή 30 εκ., καλά βουτυρωμένο, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.
- Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε μπολ, ν’ αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε μ' αυτό τη μακαρονόπιτα.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, σε αέρα, για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει ελαφρά την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα. Τη σερβίρουμε με αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Πηγή:argiro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου