add

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σολομός με λάιμ και τζίντζερ

η μυρωδάτη σος. Από τον Λευτέρη Λαζάρου.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κιλό σολομό (χωρίς δέρμα)

χυμό και ξύσμα από 3 λάιμ

5-6 φετούλες τζίντζερ

2-3 εσαλότ ψιλοκομμένα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

1 κουταλιά της σούπας

μουστάρδα Ντιζόν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, έκτος από το σολομό. Τα χτυπάμε καλά να γίνουν κρέμα και αλείφουμε το ψάρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Στη συνέχεια ψήνουμε το σολομό στη σχάρα, προσέχοντας να μην ξεραθεί. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
ΠΗΓΗ<=

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου