add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

COFFEE KEIK (ΤΥΠΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ)

Υλικά

Α΄ Μείγμα

250 γρ. Αλεύρι σκληρό κοσκινισμένα
250 γρ. Αλεύρι μαλακό κοσκινισμένα
160 γρ. Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
120 γρ. Βιτάμ (λιωμένο χλιαρό)
40 γρ. Κρόκοι αβγών
50 γρ. Αβγό
30 γρ. Μάγια νωπή
1/2 Ξύσμα λεμονιού
2 γρ. Στιγμιαίο καφέ
3 γρ. Αλάτι ψιλό
1 δόση Βανίλια σκόνη

Β΄ Μείγμα

300 γρ. Πάστα αμυγδάλου (έτοιμη 50/50)
200 γρ. Κρέμα πατισερί

Γ΄ Μείγμα - Γέμιση

4 γρ. Κανέλα σκόνη
80 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. Σταφίδες μαύρες
100 γρ. Καρύδια χονδροκομμένα

Δ΄ Μείγμα ντεκόρ

250 γρ. Μαρμελάδα βερίκοκο
100 γρ. Γλάσο λιωμένο χλιαρό

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε την μαγιά και το χλιαρό γάλα μέσα στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος Α (αλεύρι, γάλα, βιτάμ, κρόκους, αβγό, μαγιά, ξύσμα λεμονιού, στιγμιαίο καφέ, αλάτι, βανίλια) και χτυπάμε στη 2η ταχύτητα, μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μείγματος Α , δηλαδή να ξεκολλάει η ζύμη μας από τα τοιχώματα του κάδου και να κορδάρει ελαφρώς.
2. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει στην στόφα μέσα σε μια μπασίνα για 35 λεπτά περίπου.
3. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών σε ορθογώνιο σχήμα και καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με τα υλικά του μείγματος Β (πάστα αμυγδάλου, κρέμα πατισερι), τα οποία έχουμε ομογενοποιήσει μεταξύ τους.
4. Πασπαλίζουμε με τα υλικά του μείγματος Γ (κανέλα, ζάχαρη, σταφίδες, καρύδια) σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό λεπτό περίπου 6 εκατοστών, κόβουμε το ρολό κατά μήκος στην μέση και πλέκουμε το ένα κορδόνι με το άλλο και το τοποθετούμε μέσα σε λαμαρίνες χαρτομένες με φύλλα σιλικονέ.
5. Τοποθετούμε την λαμαρίνα στην στόφα στους 35 βαθμούς κελσίου και 70% υγρασία μέχρι το διπλασιασμό του αρχικού του όγκου περίπου.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
7. Αφού ψηθεί περνάμε την επιφάνεια του Coffee κέικ με μαρμελάδα ζεστή και στη συνέχεια περνάμε από πάνω από τη μαρμελάδα κορδόνια πεταχτά με γλάσο, με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.

Συντήρηση
Μπορούμε αφού ψήσουμε τα Coffee κέικ και κρυώσουν να τα τοποθετήσουμε σε λαμαρίνα με μεμβράνη αεροστεγώς στην κατάψυξη για μια εβδομάδα περίπου.
ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου