add

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μαύρη σοκολάτα με μπαχαρικά & κανέλα – Η απόλυτη απόλαυση!!!


 
ΥΛΙΚΑ
1 πλάκα μαύρης σοκολάτας 125γρ
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. καστανή μαλακή ζάχαρη
1 κ.σ. αλεύρι και λίγο για τη φόρμα
1 κ.σ. κακάο
1 αυγό
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα πιπέρι


Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αυγό και τα μπαχαρικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Το γλυκό σερβίρεται χλιαρό, πασπαλισμένο με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου