add

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

τραχανοπιτα χωρισ φυλλο-Ζαρκα-









Η συνταγή της ημέρας



Υλικά:


2 φλιτζάνια τραχανά γλυκό (σπασμένο σιτάρι)
2½ φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο
3 αβγά
300 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το νερό και τον τραχανά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αβγά και το τυρί, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, κόβουμε και σερβίρουμε αμέσως.
 Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου