add

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ




ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
3κιλ κόκορα
250γρ καρότο
60γρ σέλερυ
150γρ πελτέ
800γρ κονκασέ τομάτα
2 ξύλα κανέλα
2γρ γαρύφαλλο
25γρ ζάχαρη
10γρ αλάτι, 2γρ πιπέρι
200γρ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες που επιθυμούμε. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το καρότο, το σέλερυ, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το κρεμμύδι, αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει.Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τον πελτέ. Από το τηγάνι βγάζουμε τον κόκορα και αδειάζουμε τα λάδια που έχουν μείνει.
Σβήνουμε με κρασί κόκκινο ότι έχει απομείνει στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέτουμε τον κόκορα. Ρίχνουμε την τομάτα κονγκασέ, λίγο ζωμό λαχανικών και την ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα. Αφού βράσει τραβάμε τον κόκορα και περνάμε τη σάλτσα από μύλο. Μέσα στη σάλτσα βράζουμε τα λαζανια και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου