add

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΑΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΔΑΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι Νο 1 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2+1/2 κούπες του τσαγιού), 125 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού), 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι
Υλικά κρέμας
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις- ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (3/4 κούπας του τσαγιού), ½ λίτρο γάλα πλήρες (2+3/4 κούπες του τσαγιού), 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1 κούπα του τσαγιού), 5 τεμ αυγά, 1 βανίλια, 25 γρ. μαύρες σταφίδες Κορίνθου (1/4 κούπας του τσαγιού), 25 ml κονιάκ (1/4 κούπας του τσαγιού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζετε το γάλα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.
Σε ένα μικρό μπολ μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Σε βαθύ μπολ ενσωματώνουμε το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι δημιουργώντας μία σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη ξανά και με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε ορθογώνιο σχήμα. Με μία σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε τις σταφίδες. Διπλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια δημιουργώντας ένα κυλίνδρο. Κόβουμε φέτες πάχους 2 εκ. με μαχαίρι. Τοποθετούμε σε ταψί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 45’.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε  με πινέλο το κονιάκ που έχει απομείνει πάνω στα danish μετά το ψήσιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου