add

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κολοκυθόπιτα με φυλλο και τυρί


 
Κολοκυθόπιτα με τυρί - Ένα δροσερό πιάτο για την παρέα!  
ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κιλά κολοκύθια
5 αβγά
1/2 κιλό φέτα τριμμένη ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όχι όμως πολύ αλμυρό
3-4 κουταλιές γαλέτα
300 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Ξύνουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι σχεδόν να λιώσουν. Χτυπάμε τα αβγά και τρίβουμε το τυρί. Όταν τα κολοκύθια μισοκρυώσουν, προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, τη γαλέτα, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε μέσα τα 2/3 των φύλλων, ενώ περνάμε με λάδι κάθε ένα φύλλο. Προσέχουμε ώστε οι άκρες των φύλλων να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζουμε κατόπιν μέσα στο ταψί το μείγμα των κολοκυθιών και το σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί. Στρώνουμε πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφουμε ένα ένα με λάδι, χαράσσουμε την πίτα σε λωρίδες και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου