add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τιραμισού με λεμόνι

Τιραμισού με λεμόνι
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα):

Για την κρέμα- λεμόνι:
1 μεγάλο λεμόνι,
το ξύσμα και ο χυμός,
2 αβγά,
2 κουταλιές ζάχαρη,
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο.

Για την κρέμα τιραμισού:
2 αβγά χωρισμένα,
3 κουταλιές ζάχαρη,
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε (mascarpone)
12 μπισκότα σαβουαγιάρ, μοιρασμένα,
2/3 φλ. χυμό γκρέιπφρουτ (συσκευασμένο),
8 ζαχαρωμένα φετάκια λεμονιού (προαιρετικά).
Ετοιμάζετε την κρεμα λεμονι: Ανακατεύετε σε ένα γυάλινο πυρίμαχο μπολ (Pyrex) το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τα αβγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο (σε κοφτές κουταλιές). Τοποθετείτε το μπολ σε μπεν μαρί (πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) και ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα με το σύρμα μέχρι να δέσει σε κρέμα - για 10 περίπου λεπτά. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί και το αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρεμα τυραμισου Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτετε μέσα το μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 ακόμη λεπτά.

Βουτάτε τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο χυμό γκρέιπφρουτ και βάζετε από 3 μισά κομμάτια στη βάση 8 μικρών ποτηριών (αν χρειαστεί, για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση, τα σπάζετε σε μικρότερα κομμάτια). Μοιράζετε από πάνω την κρέμα τιραμισού και τελειώνετε με την κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε, τα γαρνίρετε με ζαχαρωμένα φετάκια λεμονιού.

Σημείωση: Για να φτιάξετε ζαχαρωμένα φετάκια λεμονιού, βάζετε 1-2 λεμόνια στην κατάψυξη για ½ ώρα (για να κόβονται πιο εύκολα) και τα κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τα πασπαλίζετε και από τις δυο πλευρές με ζάχαρη άχνη και τα βάζετε πάνω στο ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C για 2 ώρες.

ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου