add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΠΑΕΓΙΑ

Υλικά
  • λίγα φύλλα ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
  • ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 ποτηράκι ΚΟΝΙΑΚ
  • λίγες ίνες ΣΑΦΡΑΝ
  • 1 ποτηράκι ρύζι ARBORIO
  • 5 ΓΑΡΙΔΕΣ
  • 5 ΜΥΔΙΑ
  • 1 ΦΙΛΕΤΟ ΞΙΦΙΑ κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κιλό ΧΟΙΡΙΝΟ κομμέο σε κύβους
  • 1/2 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι πουρέ ΣΚΟΡΔΟΥ
  • 1 φλιτζανάκι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
  • 2 ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε νερό για 3 λεπτά το ρύζι ίσα που να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και προθέτουμε σταδιακά το χοιρινό, το κοτόπουλο, τον ξιφία, τα μύδια, τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με λίγο σαφράν και ανακαεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ρύζι.
3. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τα υλικά μας να σιγορβάσουν για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Μπορούμε να σερβίρουμε, γαρνίροντας με το κέλυφος των μυδιών ή τα κεφάλια από τις γαρίδες αλλά και με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου