add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΞΙΝΟΜΗΛΑ

Υλικά
  • 1 δεματάκι από φύλλα ΔΑΦΝΗΣ, ΘΥΜΑΡΙ, ΣΕΛΕΡΥ και ΜΑΪΝΤΑΝΟ
  • 2 κομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • το χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
  •  5 ΞΥΝΟΜΗΛΑ (κομμένα σε φέτες)
  • 1φλιτζάνι ΒΙΤΑΜ CULINESSE
  • 1 1/2 -2 κιλά σπάλα  ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ (κομμένη σε μερίδες)
  • ΑΛΑΤΙ και φρεσκοτριμμένο ΠΙΠΕΡΙ
για τη μαρινάδα χρειαζόμαστε:
  • 1 ποτήρι ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
  • 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ
  • 2 κόκκους ΜΠΑΧΑΡΙ
  • Μερικούς ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

Εκτέλεση

1.Βάζουμε από τη προηγούμενη το αγριογούρουνο στη μαρινάδα. Βάζουμε τα ξινόμηλα ώσπου να τα μεταχειριστούμε σε νερό με χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν.
2.Βγάζουμε τα ξινόμηλα από το νερό και τα σωτάρουμε με το ΒΙΤΑΜ culinesse. Όταν ξανθύνουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε κατά μέρος. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας, καλά στραγγισμένο και το σωτάρουμε και αυτό. Το βγάζουμε κα προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σωταρισθούν. Όταν ξανθύνουν βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη μαρινάδα και όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε 3 φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και το δεματάκι αρωματικά και σιγοβράζουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσει.
3.Όταν το κρασί έχει σχεδόν βράσει, ρίχνουμε και τα μήλα να πάρουν μία βράση μαζί με το κρέας. Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού. Αφαιρούμε το δεματάκι και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου