add

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Καρυδοπιτα σοκολατενια


Υλικά:

100γρ. (6 ½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
350γρ. μαύρη σοκολάτα (60-70% κακάο)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
5 μεγάλα αβγά
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 φλιτζάνι (100 γρ.) καρυδόψιχα + 3 κουταλιές αλεσμένη καρυδόψιχα.
Για το γλάσο σοκολάτας:
120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια,
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι Corn Syrup (από τενεκεδάκι).

Εκτέλεση:

Για την καρυδοπιτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί στρογγυλό για κέικ, διαμέτρου 20εκ. Εάν το ταψί μας δεν είναι αντικολλητικό καλύπτουμε την βάση με χαρτί φούρνου και το βουτυρώνουμε και αυτό.
Ψιλοκόβουμε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα με μαχαιράκι (μην την αλέσετε).
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά και προσθέτουμε αμέσως μέσα το στιγμιαίο καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί και κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε με μίξερ χεριού σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα αυγού την αλεσμένη και την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγού το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά όλα μαζί.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε  για 40 λεπτά ή μέχρι που η επιφάνειά του να στεγνώσει. Σβήνουμε το φούρνο, αλλά αφήνουμε το κεικ να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο. Όταν κρυώσει η καρυδοπιτα μας την βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το σιρόπι, μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα λείο γλάσο. Αφήνουμε στην άκρη το γλάσο για 10-15 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό την καρυδοπιτα μας.

πηγη<<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου