add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Υλικά
  • 6 ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ μετρίου μεγέθους
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ
  • ½ κιλό καθαρισμένος ΑΡΑΚΑΣ
  • 250 γρ. ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
  • 200 γραμ. ΒΙΤΑΜ
  • χυμό από 1 ΛΕΜΟΝΙ
  • 1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΛΕΜΟΝΙ & ΑΝΗΘΟ''
Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες : Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες. Κόβετε τις σκληρές άκρες των φύλλων, αφαιρείτε από το μέσον το χνούδι, τις κόβετε στα τέσσερα και τις τοποθετείτε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
2. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σωταρισθούν με το ΒΙΤΑΜ, για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά, τις αγκινάρες, τον άνηθο, 2 φλυτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
3. Σερβίρεται ζεστό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου