add

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Γαλατόπιτα με φυλλο


ΥΛΙΚΑ

1,5 λίτρο γάλα
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο για την κρέμα και λίγο για το ταψί
4 αυγά
2 βανίλιες
Φλούδα από  1/2 λεμόνι

Αλάτι
2 φύλλα σφολιάτα


Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη το σιμιγδάλι, το αλάτι, την βανίλια και το λεμόνι σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού κατεβάσουμε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε.  
Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αν η σφολιάτα είναι ήδη βουτυρωμένη, απλά στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κλείνοντας το ολόγυρα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο. Χαράσσουμε με μαχαίρι το πάνω φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Αν θέλουμε την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου