add

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Πικάντικα Σουβλάκια Κοτόπουλου


Μια τροπική συνταγή για καλαμάκια κοτόπουλου που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Η ιδιαίτερη γλυκιά και πικάντικη μαρινάτα δίνει ξεχωριστή γεύση στο κοτόπουλο και εντυπωσιάζει ευχάριστα τον ουρανίσκο.
 
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
1/4 φλιτζανιού Σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά Σάλτσα κέτσαπ
1 κουταλιά Σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές Μέλι
1 κουταλιά Ξηρό σέρι
1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο Τζίντζερ
1 σκελίδα πολτοποιημένη Σκόρδο
1 μέτρια ψιλοκομμένη Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)
450 γρ. (κονσέρβα στραγγισμένος) Ανανάς
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κόψτε το κοτόπουλο λεπτές, μακριές λωρίδες.
  • Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τις σάλτσες, το μέλι, το σέρι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατώστε καλά.
  • Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Στραγγίστε το κοτόπουλο και φυλάξτε τη μαρινάτα.
  • Περάστε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τον ανανά σε 12 καλαμάκια.
  • Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος.
  • Ψήστε τα, αλείφοντάς τα μερικές φορές με τη μαρινάτα και γυρνώντας τα μόνο μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.
  • ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου