add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΡΝΑΚΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά
  • 10 ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
  • λίγο ΑΛΕΥΡΙ
  • 1 κλωναράκι ΑΝΗΘΟΣ
  • 1,200 γρ. ΜΠΟΥΤΙ ή ΣΠΑΛΑ ΑΡΝΙ (κομμένο σε κομμάτια)
  • 6 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ψιλοκομμένα
  • 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
  • 1 KNORR ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • 4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • ΑΛΑΤΙ και  ΠΙΠΕΡΙ
Εκτέλεση

1. Κόβετε το κοτσάνι και τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες. Αφήνετε λίγα μαλακά φύλλα και την καρδιά της αγκινάρας. Καθαρίζετε το χνούδι από το εσωτερικό της καρδιάς. Ρίχνετε τις αγκινάρες σε μπολ με αλατισμένο νερό όπου έχετε ρίξει τα λεμόνια κομμένα στα δύο.
2. Σοτάρετε το κρέας με το Βιταμ Culinesse , ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρετε κι αυτά. Προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει 15’ περίπου σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέτετε τον άνηθο στην κατσαρόλα. Τρίβετε τις αγκινάρες με τις λεμονόκουπες και τις βάζετε και αυτές στην κατσαρόλα. Τις πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει 1 ώρα περίπου.
4. Ετοιμάζετε τη Σάλτσα Αυγολέμονο KNORR, σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Κουνάτε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά το αυγολέμονο με τη σάλτσα του φαγητού και σερβίρετε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου